Futómű beállítás

Futómű beállítás gyorsan, profiktól

Mivel használat közben az autó futóművét sokféle behatás éri, a rendszeres futómű beállítás elengedhetetlen feltétele a biztonságos közlekedésnek. Ha egy gépjármű futóműve nincs megfelelően beállítva, csökken a vezetés komfortérzete, romlik az autó kormányozhatósága és a fékek hatékonysága, ami egyszerre teszi veszélyessé a járművet és járul hozzá az egyes alkatrészek idő előtti kopásához.

 

Kímélje autója alkatrészeit, és gondoskodjon a biztonságról!

futómű beállítás Budapesten

Futómű beállítás Budapesten – válasszon profi szervizt!

A rosszul beállított futóműnek több jele is van, amit vezetés közben a sofőr közvetlenül érezhet. Bár – mint sok más hiba – ezek is fokozatosan jelentkeznek, így a kezdeti időszakban sokan nem tulajdonítanak kellő jelentőséget nekik, amennyiben változás történik a megszokott vezetési élményhez képest, mindenképpen érdemes autószerelőhöz fordulni.

Miből ismerhetjük fel, hogy futómű beállításra lesz szükség?

  • Vezetéskor ellen kell tartani a kormánynak, különben az autó az egyik oldalra húz.
  • A kormány akkor is ferde, ha a kerekek egyenesben állnak.
  • A kormány nem áll vissza alaphelyzetbe a kanyarodást követően.
  • Nagyobb sebességnél ráz a kormány.
  • A gumiabroncsok a normálisnál gyorsabban és egyenetlenül kopnak, valamint nyikorgó hangot adnak.
  • Növekszik a féktáv, mivel a gumiabroncsok tapadása nem megfelelő.
futómű beállítás szolgáltatás

Mi történik a futómű beállítás során?

A futómű beállítás pontos, műszeres munkát igényel, ezért fontos, hogy profi autószerelőkre bízza a munkát. A futómű beállítása minden esetben a gépjármű típusa szerint történik, így a folyamat során precízen állíthatók be az előírt gyári értékek.

A futómű beállítás kitér a tengelytávolság, a csapterpesztés, a nyomtáv, az utánfutás, a kerékösszetartás, a kerékdőlés, illetve a kanyarodási szögeltérés beállítására.

A rosszul beállított futómű miatti alkatrészcserék komoly összegeket emészthetnek fel, ezért fontos odafigyelni a rendszeres karbantartásra. A futómű beállítás csupán néhány ezer forintos összegbe kerül, azonban évekkel meghosszabbíthatja a kopó alkatrészek élettartamát, és csökkenti a balesetek kockázatát. Hívjon minket még ma!

Amennyiben autója fékjavítására is szükség lenne, mi abban is tudunk segíteni!